~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
.........Οι ’Ελληνες…δέχονται όλους τους αδικημένους ξένους και όλους τους εξωρισμένους από την πατρίδα των δι’ αιτίαν της Ελευθερίας».
..............Ρήσεις του Ρήγα Βελεστινλή
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
* ειδήσεις & κείμενα για την ελληνική κοινωνία * χρηστικές πληροφορίες και ενημέρωση για έναν ελεύθερο και σκεπτόμενο πολίτη *

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Ο Δημήτρης Ψαρράς μιλάει για το Πολυτεχνείο


  .....στο ρ/σ Βαθύ Κόκκινο.... 


Στο πλαίσιο του αφιερώματος στην εξέγερση του Πολυτεχνείου, ακούστε σήμερα Τετάρτη στις 10 το 

βράδυ στο διαδικτυακό ραδιοφωνικό μας σταθμό συνέντευξη του δημοσιογράφου Δημήτρη Ψαρρά, μέλους του Ιού της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ.

Μετά από 38 χρόνια ο Δημήτρης Ψαρράς, φοιτητής της Αρχιτεκτονικής τότε και μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής της κατάληψης του Πολυτεχνείου, μιλάει στο Βαθύ Κόκκινο για τα γεγονότα της Τετάρτης 14, Πέμπτης 15 και Παρασκευής 16 Νοέμβρη του ’73, για το τι προηγήθηκε και τι επακολούθησε. Καταθέτοντας τη μαρτυρία του περιγράφει την πολιτική παρέμβαση των οργανώσεων της Αριστεράς, την εμπειρία τωνΦοιτητικών Επιτροπών Αγώνα (ΦΕΑ), σχολιάζει την λεγόμενη «γενιά του Πολυτεχνείου»  καθώς και τον τρόπο που εκ των υστέρων παγιώθηκε η εικόνα όσων διαδραματίστηκαν το Νοέμβρη του ’73.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει σχετικά πρόσφατο δημοσίευμα του Ιού: Οι 12 μήνες που δεν άλλαξαν τον κόσμο. Μπορεί κανείς να το βρει εδώ.

Έχοντας την εμπειρία της συγγραφής του βιβλίου «Το κρυφό χέρι του Καρατζαφέρη –Η τηλεοπτική αναγέννηση της ελληνικής Ακροδεξιάς», μιλάει τέλος για το φετινό «γιορτασμό» του Πολυτεχνείου με κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ αλλά και για την μεγάλη όπως όλα δείχνουν μαζικότητα της αυριανής πορείας.

Η εκπομπή θα υπάρξει και στις «επιλεγμένες εκπομπές» του σταθμού μας, για όσους δεν είχαν την δυνατότητα να την ακούσουν την ώρα που μεταδιδόταν.

 (Οι επιλεγμένες εκπομπές ανεβαίνουν στον σέρβερ του σταθμού μας. Μπορεί να τις βρει κανείς κάτω απ’ το εικονίδιο του ρ/σ στο μπλογκ μας Με απλό κλικ την ακούτε, με δεξί κλικ και «αποθήκευση ως» την «κατεβάζετε» στον υπολογιστή σας).



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου