~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
.........Οι ’Ελληνες…δέχονται όλους τους αδικημένους ξένους και όλους τους εξωρισμένους από την πατρίδα των δι’ αιτίαν της Ελευθερίας».
..............Ρήσεις του Ρήγα Βελεστινλή
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
* ειδήσεις & κείμενα για την ελληνική κοινωνία * χρηστικές πληροφορίες και ενημέρωση για έναν ελεύθερο και σκεπτόμενο πολίτη *

Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2013

«Η Ευρώπη είναι αντιμέτωπη με τη χειρότερη ανθρωπιστική κρίση»

43 εκατομμύρια!!!
 πολίτες χωρίς επαρκή ποσότητα φαγητού Αναφορά του Ερυθρού Σταυρού κάνει λόγο για 43 εκατομμύρια Ευρωπαίους πολίτες χωρίς επαρκή ποσότητα φαγητού. 
Ο Μπεκέλε Γκελέτα, γενικός γραμματέας της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου, ανέφερε σήμερα χαρακτηριστικά ότι η «Ευρώπη είναι αντιμέτωπη με τη χειρότερη ανθρωπιστική κρίση της εδώ και έξι δεκαετίες». Να σημειωθεί ότι η αναφορά, που είχε θέμα τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης στην Ευρώπη, παρουσιάστηκε στη Γενεύη. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει περί τα 120 εκατομμύρια άνθρωποι στην Ευρώπη είναι στα πρόθυρα της φτώχειας.
 Ο Ερυθρός βοηθά επισιτιστικά 3,5 εκατ. ανθρώπους, 75% περισσότερους σε σχέση με πριν από τρία χρόνια. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το ότι η επισιτιστική κρίση και η φτώχεια πλήττουν και πλουσιότερες χώρες της Ευρώπης, όπως είναι για παράδειγμα η Γαλλία.
 «Ενώ αντιλαμβανόμαστε πλήρως την ανάγκη οι κυβερνήσεις να εξοικονομήσουν χρήματα, τις καλούμε σθεναρά να μην προχωρούν σε περικοπές αδιακρίτως στις δαπάνες για την δημόσια υγεία και την κοινωνική πρόνοια, διότι ενδέχεται αυτές να τους στοιχίσουν περισσότερο μακροπρόθεσμα», είπε κατά την παρουσίαση της αναφοράς ο Γκελέτα. 

Πηγή: www.lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου